Back to Top

Citronsyra 750g

50,00 kr 66.67 kr/kgs
Ej i lager
SKU
331

Citronsyra används allmänt vid vinproduktion och för att göra färsk juice. Citronsyra används även hemma som surhetsreglerande medel (E330) i bär- och fruktinläggningar. Citronsyra är effektiv för att ta bort fläckar från textilier och avkalkning av hushållsapparater. Med citronsyra kan du avlägsna kalkavlagringar från kaffebryggare, diskmaskiner och tvättmaskiner. Se detaljerad doserings- och användningsinformation för citronsyra i produktinformationen."

Lös upp citronsyra i vatten för att få en sur lösning som passar för rengöring av sten-, porslin- och kakel-ytor, särskilt för att ta bort kalkavlagringar. Efter rengöringen, skölj bara med vatten. Rengöringslösningen repas inte eller äter upp ytan.


ANVÄNDNING: Som surhetsreglerande medel: I frukt- och bärpreserveringsmedel doseras högst 2 g/kg, i nektarer högst 5 g/liter och i fruktjuicer högst 3 g/liter. Citronsyra löses upp i en liten mängd ljummet vatten och tillsätts det färdiga produkten. Avkalkning av hushållsapparater: Diskmaskin: Dosera 30 g (2 msk) citronsyra i diskmedelsfacket och kör en tom maskin med programmet +60-65°C. Tvättmaskin: Dosera 100 g (1,3 dl) citronsyra i tvättmedelsfacket. Kör en tom maskin utan förbehandling med det varmaste programmet. Kör omedelbart därefter samma program i maskinen med tvättmedel i pulverform för att ta bort löst slam från maskinen. Kaffebryggare: Lös upp 25 g (nästan 2 msk) citronsyra i 0,5 liter kallt vatten. Häll lösningen i kaffebryggarens vattenbehållare och låt vattnet rinna till hälften. Stäng av bryggaren och låt lösningen verka i cirka 30 minuter. Slå på bryggaren och låt resten av vattnet rinna igenom. Skölj bort citronsyran genom att hälla en kann kallt vatten 2-3 gånger. Vattenkokare: Koka 0,5 liter vatten i vattenkokaren. Tillsätt 25 g (nästan 2 msk) citronsyra i vattnet. Låt vattnet stå i vattenkokaren i cirka 15 minuter. Töm vattenkokaren. Koka bara vatten i vattenkokaren 3 gånger för att skölja bort citronsyran. Avlägsnande av kalkfläckar på kakel: Lös upp 2 matskedar citronsyra i ljummet vatten i en 0,5 liters sprayflaska och spraya lösningen på kakelplattor. Låt verka en stund och skölj sedan kaklade ytor med vatten. Källa: Vitabalans"

Mer information
TillverkareMausteMarket
Bäst föreParasta ennen / Bäst före 13.2.2027
GlutenfriNej
SockerfriNej
VegansktNej
Netto Vikt0.750000
Write Your Own Review
Du recenserar:Citronsyra 750g
Your Rating
Copyright © 2024 Godis 24/7